Munkatársaink

Dr. Aradszky Zsolt, LLM

Ügyvéd, adatvédelmi, munkajogi és bankszakjogász, az Aradszky és Képes Ügyvédi Iroda alapítója.

 

1973. január 15-én Budapesten született. A Madách Imre Gimnáziumban érettségizett 1991-ben. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte, ahol 1996-ban szerzett jogi diplomát.1995 nyarán ösztöndíjjal Nagy-Britanniában, Bristolban tanult.1993-tól a Polgári Jogi Tanszéken volt demonstrátor. Részt vett a Polgári Jogi Tudományos Diákkör munkájában. Angol nyelven beszél és okiratokat szerkeszt.

 

1993-tól dolgozott ügyvédi irodában gyakornokként. 1996-tól az Andrási és Társai Ügyvédi Irodában ügyvédjelölt. Jogi szakvizsgáját 1998-ban szerezte. 1998. október 1. napjától ügyvéd, a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. Az Aradszky és Képes Ügyvédi Irodát 2000. május 15. napján alapította társával, dr. Képes Györggyel.

 

Kiemelt szakterülete a civil szervezetek joga. E témakörben meghívott előadóként számos hazai és nemzetközi konferencia résztvevője. 1996-tól mintegy tíz éven keresztül a Nonprofit Információs és Oktatási Központ tanácsadója volt. 2001-től több évig előadója volt az ELTE és a Street Law Alapítvány jogklinika programjának. Részt vett a Bertelsmann nemzetközi alapítványi évkönyv, valamint több más, nonprofit jogi tárgyú kiadvány szerkesztésében, lektorálásában.

 

További kiemelt szakterülete a reklámjog, a fogyasztóvédelem és a védjegyjog, valamint a munkajog. Szakterülete még az ingatlanjog, társasági jog, bank- és értékpapírjog.

 

2000-ben az ELTE Jogi Továbbképző Intézetnél bankszakjogász, 2013-ban a Pécsi Tudományegyetemen munkajogi szakjogász posztgraduális képesítést szerzett. Szakdolgozatát a vezető állású munkavállalókra vonatkozó jogi szabályozás és munkaügyi bírósági gyakorlat fejlődéséről és legújabb fejleményeiről írta. 2020. január 15-én vette át az ELTE ÁJK-n adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász oklevelét, amellyel az LLM fokozat viselésére is jogosultságot szerzett.

 

Hobbija a történelem és a külpolitika, olvasás és zenehallgatás. Diákkorában versenyszerűen asztaliteniszezett, és jelenleg is rendszeresen sportol: fut, úszik, fallabdázik.