top of page

Irodánkról

Filozófiánk

Alapvető filozófiánk a konfliktusok megelőzése, a preventív jellegű jogi véleményezés és tanácsadás: a későbbi vitás hely¬zetek, elmarasz¬taló határozatok elkerülése érdekében igyek¬szünk mindenkor biztonsá-gos, és minden érintett fél számára megnyugtató megoldásokat kidolgozni.

 

Tapasztalatunk, hogy akik jogász segítsége nélkül, iratminta vagy a másik fél által készített és így az utóbbi érdekeit erőteljesebben védő szerződésformátum alapján szerződtek, jogvita esetén eleve hátrányból indulnak.

 

Gazdaságosabb egy szerződést aláírás előtt megmutatni ügyvédnek és elkerülni a későbbi joghátrányt, mint hosszú évekig pereskedni egy költségtakarékosságból jogásszal át nem nézetett, a másik fél érdekeit jobban védő szerződés miatt.

csapat teljes.jpg
Irodánk

Az Aradszky és Képes Ügyvédi Irodát 2000. május 15-én alapította dr. Aradszky Zsolt és dr. Képes György ügyvéd, közel hét éves - gyakornoki, ügyvédjelölti, majd pedig társas ügyvédi irodában szerzett - szakmai gyakorlat után. Az irodához 2020. szeptember 23-án csatlakozott harmadik tagként dr. Füredi Bálint, aki a szakvizsga letételét megelőzően egy ingatlanhasznosító cég jogi előadója, majd ügyvédjelöltként az Aradszky és Képes Ügyvédi Iroda munkatársa volt.

Ügyvédi irodánk Budapest II. kerületében, a Margit híd budai hídfőjénél, a Fővárosi Törvényszék Közigazgatási és Munkaügyi Kollégiumai Tölgyfa utcai épületével szemközt található. 

Munkatársaink magyar, angol és olasz nyelven állnak megbízóink rendelkezésére konzultáció, jogi véleményezés és okiratszerkesztés területén egyaránt. Irodánkban nincs előre meghatározott ügyfélfogadási rend. Mivel munkatársaink gyakran tartózkodnak külső helyszíneken, mindenképpen kérjük, hogy mielőtt személyesen keresnék fel őket, szíveskedjenek előzetesen e-mailben vagy telefonon időpontot egyeztetni velünk.

 

Technikai feltételek

 

Számítógépes hálózatunk segítségével a világ bármely részéből tudunk megbízásokat fogadni és teljesíteni. Rendelkezünk ügyvédi minősített elektronikus aláírással, valamint az e-ügyintézéshez szükséges minden egyéb technikai eszközzel. Takarnet-hozzáférésünk segítségével az ingatlan-nyilvántartásból online adatokat tudunk lekérni. 

Ügyvédi irodánkban nagyobb létszámú személyes összejövetelek (taggyűlések, megbeszélések és egyeztető tárgyalások) lebonyolítására is alkalmas tárgyalóhelyiség is található. Emellett minden műszaki feltétel adott irodánkban az egyre elterjedtebb online (Teams, Skype, Zoom) megbeszéléseken, videokonferenciákon való részvételhez is.

Szakmai tapasztalatok

 

Ügyvédi irodánk elsősorban a gazdasági társaságok és civil szervezetek részére nyújtandó jogi szolgáltatásokra specializálódott. Állandó és eseti megbízás alapján egyaránt szerkesztünk és véleményezünk okiratokat, nyújtunk jogi tanácsadást és kapcsolódó szolgáltatásokat, és természetesen ellátjuk megbízóink jogi képviseletét peres és nem peres, bírósági és közigazgatási eljárásokban is. Főleg állandó megbízóink számára rendelkezésre állunk akár a megbízónk székhelyén történő jelenléti konzultáció, megbeszélés céljára, de természetesen vállaljuk az online módon való kommunikációt illetve a hibrid kapcsolattartást is. 

 

Ha valamely területen (pl. büntetőjog, családjog vagy egyéb sajátos jogterületek) megítélésünk szerint nem rendelkezünk megfelelő szakértelemmel, készséggel ajánlunk e kérdésekben járatos, általunk személyesen ismert kollégát megbízóink részére.

bottom of page